HTML

Ostoba ifjúság

Talán nem látjátok a világot? Nem érdekel a jövő? Nincsenek igényeitek? Megoldódnak a problémáitok, ha nem foglalkoztok velük, vagy szimplán észre sem veszitek őket?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Külsőségek

2008.09.19. 17:06 Blowzy

Az, hogy a külsőségek eluralkodtak általánosan jellemző és nem csak a fiatalok körében, az természetesen nem baj, hiszen szükségünk van külsőségekre egymás első megítélésére. A baj az, hogy a külsőségeknek sokkal több jelentőséget nyílvánítanak, mint kéne. Nem első benyomás megalapozásához, hanem teljes kapcsolatokat alapoznak erre. Ráadásul a korábbi stílusok, melyek arról szóltak, hogy ki milyen helyekre jár, hogyan öltözködik és milyen zenét szeret, lecserélődtek vagy leredukálódtak a kizárólagos öltözködési szokásokra (rockerekről, punkokról már rég nem beszélhetünk). Az új stílusok annyira mesterkéltek és annyira közel állnak egymáshoz, hogy semmiféle surlódás nincs köztük (amit ügyesen ki használ a média és a kereskedelem) és bár én örülnék a legjobban, ha végre meg bírnánk maradni egymás mellett, korán sem beszélhetünk erről, csupán az ellentétek nem az eltérő gondolkodásmód vagy világképek miatt jönnek létre, hanem sokszor a másik különböző öltözködése miatt.

Elgondolkodtató, hogy talán az egyéni gondolatok hiánya és természetesen a birka nyáj szerű viselkedésre való nevelés (nem gyártok összeesküvés elméleteket, de lássuk be, sokkal könnyebb kezelni buta embereket, ezért az iskolákban fontos hangsúlyt fektetnek az egyéniségek elnyomására) okozza a külső jellemzők magas prioritását.

Szólj hozzá!

Címkék: butaság külsőség stílusok

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjuostobak.blog.hu/api/trackback/id/tr26671699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása